Kana-estragonisupp

Toorjuustu ja sinihallitusjuustuga maitsestatud supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kanafileed

8 dl köögivilja- või kanapuljongit või 8 dl vett ja 1 puljongikuubik

3 porgandit (250 g)

4 kartulit (350 g)

100 g maitsestamata toorjuustu või 2 dl vahukoort

1-2 sl värsket või 1-2 tl kuivatatud estragoni

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafilee ribadeks. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Koori porgandid ja lõika viiludeks.

Pruunista kanafileeribad potis, maitsesta kergelt soola-pipraga. Lisa puljong, porgandiviilud ja kartulikuubikud. Keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa hakitud estragon, toorjuust/rõõsk koor ja keeda suppi tasasel tulel veel 5 minutit.

Timmi maitse soola-pipraga parajaks ja serveeri.

Loe veel:

Idee on Soome ajakirjast Pirkka-lehti (4/2004, Broilerirakuunakeitto), aga tugevasti mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

 

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 08.12.2011 16:48

Supifoobiku meelest täitsa söödav! Koka meelest samuti maitsev ja saab kiiresti valmis!

Pille
postitatud 13.07.2021 09:49

Cousinella tehtud pilt ka: