Sõmer kruubipuder

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g odrakruupe

25 g võid

6 dl vett või kana- või lihapuljongit

soola

Serveerimiseks:

2-3 viilutatud pesa- ehk šalottsibulat

50-75 g kuubikuteks lõigatud peekonit

Valmistamine

Pese kruubid kuuma veega.

Sulata potis või, lisa kruubid ning kuumuta mõni minut. Lisa kuum vedelik ja sool, sega läbi. Hauta kaanega potis tasasel tulel või praeahjus 30-40 minutit, kuni kruubid on pehmed ja puder sõmer.

Serveeri soovi korral praetud peekoni ja sibulaga. Joogiks sobib näiteks kefiir, rõõsk või hapupiim.

Pildi tegi Martiina

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 18.09.2016 14:47

Klassika. Koos peekoni ja sibulaga imehea nädalavahetuse lõunasöök :)

???
postitatud 29.01.2019 21:51

Misajast kruubiputru vaid pool tundi keedetakse? Ega see pole tatrapuder.

Dee
postitatud 02.09.2020 02:55

Sellest ajast kui sõmerat putru soovitakse.

Maits
postitatud 19.10.2020 16:45

näed´sa, inimene õpib kogu elu

kaisa
postitatud 02.08.2023 14:00

Kes tatraputru pool tundi keedab :D

Jaanika J.
postitatud 17.02.2024 13:16

Kruubipuder, pikkpoiss, soe soust ja garneering.