40 g magedat võid
50 g hakitud punast sibulat
200 g kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulit
1 l köögivilja- või kanapuljongit
100 g pestud ja paksudest vartest puhastatud hapuoblikaid
2 sl 35% rõõska koort
75 g sinihallitusjuustu väikeste tükkidena - nt Perl Las, Cashel Blue, Bleu d'Auvergne, Roquefort, Gorgonzola
1 sl hakitud murulauku
Sulata või paksupõhjalises potis, lisa sibul ning hauta poolpehmeks. Lisa kartulikuubikud ja puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni kartul on küps. Lisa hapuoblikad ning püreesta supp jaokaupa ühtlaseks. Pane uuesti potti.
Lisa peenestatud sinihallitusjuust* ning kuumuta pidevalt segades tasasel tulel, kuni juust on sulanud.
Maitsesta pipraga, nirista peale veidi rõõska koort ning puista üle murulauguga. Serveeri.
Retsept on mugandatud briti ajalehest Sunday Telegraph (20.3.2004, Sorrel Soup with Blue Cheese; Vähendasin sinihallitusjuustukogust ning muutsin veidi valmistusjuhendit). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ka püreestamata sai supp jube hea. aitäh!
Polnud nii varem teinud, aga tulemus oli väga maitsev. :)
natukese liiga domineerima jäi sinihallitusjuust, mu meelest.
Pilt 2009. aastast. Tegin täna jälle, sest peenras oli hapuoblikas uuesti vohama hakanud. Juustuks oli gorgonzola. Põhitoiduks on liiga hapukas, aga eelroaks sobib küll.
Hapuoblikasupp sinihallitusjuustuga
Huvitav kooslus hapuoblikatest ning sinihallitusjuustust. Kui värsket hapuoblikat käepärast pole, siis asenda spinatiga ning maitsesta vähese sidrunimahlaga.