Hapuoblikasupp sinihallitusjuustuga

Huvitav kooslus hapuoblikatest ning sinihallitusjuustust. Kui värsket hapuoblikat käepärast pole, siis asenda spinatiga ning maitsesta vähese sidrunimahlaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

40 g magedat võid

50 g hakitud punast sibulat

200 g kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulit

1 l köögivilja- või kanapuljongit

100 g pestud ja paksudest vartest puhastatud hapuoblikaid

2 sl 35% rõõska koort

75 g sinihallitusjuustu väikeste tükkidena - nt Perl Las, Cashel Blue, Bleu d'Auvergne, Roquefort, Gorgonzola

1 sl hakitud murulauku

musta pipart

Valmistamine

Sulata või paksupõhjalises potis, lisa sibul ning hauta poolpehmeks. Lisa kartulikuubikud ja puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni kartul on küps. Lisa hapuoblikad ning püreesta supp jaokaupa ühtlaseks. Pane uuesti potti.

Lisa peenestatud sinihallitusjuust* ning kuumuta pidevalt segades tasasel tulel, kuni juust on sulanud.

Maitsesta pipraga, nirista peale veidi rõõska koort ning puista üle murulauguga. Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Retsepti autorid soovitavad järgmisi juustusorte: Perl Las, Cashel Blue, Bleu d'Auvergne, Gorgonzola, Roquefort, aga kindlasti sobivad ka Eestis levinud juustusordid :)
  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajalehest Sunday Telegraph (20.3.2004, Sorrel Soup with Blue Cheese; Vähendasin sinihallitusjuustukogust ning muutsin veidi valmistusjuhendit). Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Vilhelmiine
postitatud 22.05.2005 20:32

Ka püreestamata sai supp jube hea. aitäh!

Zoozi
postitatud 02.05.2009 17:59

Polnud nii varem teinud, aga tulemus oli väga maitsev. :)

Pille
postitatud 12.03.2016 15:01

Zoozi saadetud foto:

Hexy
postitatud 23.05.2009 21:11

natukese liiga domineerima jäi sinihallitusjuust, mu meelest.

Pille
postitatud 21.08.2023 16:43

Pilt 2009. aastast. Tegin täna jälle, sest peenras oli hapuoblikas uuesti vohama hakanud. Juustuks oli gorgonzola. Põhitoiduks on liiga hapukas, aga eelroaks sobib küll.