Oblikakaste

Tore retsept Prantsuse köögist. See imelihtne ja maitsev kaste sobib ühtviisi hästi praetud kala juurde (fotol on pannil võis praetud forellifilee), ent ka kana- ja kalkunilihalõikude juurde, samuti keedetud munade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 g hapuoblikaid

2 sl võid

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja valget pipart

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Eemalda pestud oblikalehtedelt paksud varrerootsud. Aseta oblikad üksteise peale virna ja lõika ribadeks.

Kuumuta väikeses potis rõõsk koor keemiseni. Tõsta tulelt. Koore eelnev kuumutamine on vajalik, muidu võib kaste tükki minna!

Kuumuta teises väikeses potis või pannil või. Lisa oblikalehed ning sega kuumutades, kuni lehed “närtsivad”. Sega juurde kuumutatud rõõsk koor. Maitsesta soolaga ja serveeri.

Peale võid puistata veidi hakitud murulauku.

NIPP! Kui eelistad vedelamat kastet, siis võid valmis kastmele lisada lusikatäie või kaks kuiva vermutit või kana- või köögiviljapuljongit.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kristina Alamaa
postitatud 29.05.2016 17:23

Seda tahan kindlasti proovida :)

Pille
postitatud 30.05.2016 19:27

Kristina, kui me Kodu & Aed jaoks neid oblikaretsepte testisime-valisime-pildistasime, siis see oblikakaste oli täielik lemmik!!!

Mann
postitatud 31.05.2016 15:42

Väga hea kaste, mul lemmik! Eriti võttes arvesse asjaolu, et armas tütar külvas spinati asemel ohtralt hapuoblikat.