Vürtsikas riisipanniroog

Lihtne, kiire ja maitsev. Kasuta võimaluse korral basmatiriisi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl päevalilleõli

2 purustatud küüslauguküünt

2 sl keskmiselt vürtsikat (nt Madrase) karripastat

250 g loputatud basmatiriisi

7,5 dl aedviljapuljongit

400 g nõrutatud ja loputatud kikerherneid

peotäis rosinaid

100-150 g värskeid spinatilehti

peotäis india pähkleid

Serveerimiseks:

maitsestamata jogurtit soovi korral

Valmistamine

Kuumuta õli suurel mittenakkuval praepannil, lisa küüslauk ja karripasta ning kuumuta keskmisel tulel 1 minutit.

Lisa riis, puljong, kikerherned ja rosinad ning sega kahvliga, nii et riis kinni ei kleepuks. Maitsesta soola ja pipraga, kata pann kaanega ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, keeda 12-15 minutit, kuni kogu vedelik on imendunud ja riis on küps.

Suru spinatist liigne vedelik käte vahel välja. Lisa pannile koos 2 sl kuuma veega ning sega hoolega.

Lisa india pähklid ja serveeri kohe. Soovi korral nirista peale jogurtit (siis ei sobi roog veganitele).

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka külmutatud spinatilehti - sel juhul lase neil esmalt sulada ja pigista kuivemaks.

Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt (One pan spicy rice), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.09.2018 23:37

Igati tore ja toitev riisiroog. Kasutasin tavalise spinati asemel oma aia aed-ruutlehikut, muus osas jälgisin retsepti :)

Pille
postitatud 31.01.2023 20:29

Minu pilt: