1 sl päevalilleõli
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl keskmiselt vürtsikat (nt Madrase) karripastat
250 g loputatud basmatiriisi
7,5 dl aedviljapuljongit
400 g nõrutatud ja loputatud kikerherneid
peotäis rosinaid
100-150 g värskeid spinatilehti
peotäis india pähkleid
Serveerimiseks:maitsestamata jogurtit soovi korral
Kuumuta õli suurel mittenakkuval praepannil, lisa küüslauk ja karripasta ning kuumuta keskmisel tulel 1 minutit.
Lisa riis, puljong, kikerherned ja rosinad ning sega kahvliga, nii et riis kinni ei kleepuks. Maitsesta soola ja pipraga, kata pann kaanega ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, keeda 12-15 minutit, kuni kogu vedelik on imendunud ja riis on küps.
Suru spinatist liigne vedelik käte vahel välja. Lisa pannile koos 2 sl kuuma veega ning sega hoolega.
Lisa india pähklid ja serveeri kohe. Soovi korral nirista peale jogurtit (siis ei sobi roog veganitele).
Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt (One pan spicy rice), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Igati tore ja toitev riisiroog. Kasutasin tavalise spinati asemel oma aia aed-ruutlehikut, muus osas jälgisin retsepti :)
Vürtsikas riisipanniroog
Lihtne, kiire ja maitsev. Kasuta võimaluse korral basmatiriisi.