Tortillas de Maiz ehk maisitortiljad

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4.25-4.5 dl masa harina maisijahu

2.5 dl sooja vett

Valmistamine

Pane maisijahu suurde kaussi. Lisa supilusikakaupa sooja vett, tainast segades-sõtkudes, kuni saad pehme, ühtlase ja nõtke taina, mis väga ei kleepu.
Võta iga tortilja jaoks 3 sl tainast ja vormi pallikeseks. Aseta fooliumitükile ja kata toidukilega.
Kuumuta suur pann keskmisel kuumusel.
Lõika paksust kilest kaks 20-cm läbimõõduga ketast. Aseta üks kiletükk tortiljapressi peale, sellele tainapall ja kata teise kiletükiga. Suru tortiljapress kokku ja pressi tainatükk 3 mm paksuseks ja 12-13 cm läbimõõduga kettaks. (Häda korral saab ka kahe suure puidust lõikelauaga seda teha).
Eemalda pealmine kiletükk ja alumise kiletüki abil libista tainaketas pannile, nii et tortilja kortsu ei läheks.
Küpseta tortiljat umbes 45 sekundit, kuni see servadest kuiv on ja pannilt lahti lööb. Keera ringi ja küpseta, kuni tortiljale pruunid täpikesed tekivad - umbes 1 minut. Siis keera uuesti ringi ja küpseta ka teine pool pruunitäpiliseks.
Libista küps tortilja korvi ja kata köögirätikuga või keera fooliumisse ja hoia 120-kraadises ahjus soojas.
Küpseta ülejäänud tortiljad samal moel.

NB! Tortiljad võid kuni 2 tundi varem valmis teha. Keera fooliumisse ning vahetult enne kasutamist pane veerand tunniks 150-kraadisesse ahju.
LISA KOMMENTAAR