3.75 dl purustatud šokolaadi küpsiseid või vahvleid
5 sl sulatatud magedat võid
Maapähklivõikreem:170 g toasooja toorjuustu
1.75 dl toasooja kreemjat maapähklivõid
2.5 dl külma 35% rõõska koort
1.25 dl tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
3 sl maapähklivõikreemi
30 g poolmõrudat hakitud šokolaadi
Põhja jaoks sega küpsisepuru sulavõiga ning suru 22 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele. Küpseta 165-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta.
Täidise valmistamise jaoks on vaja elektrimikserit. Mikserda toorjuust ja maapähklivõi suures kausis ühtlaseks.
Klopi teises kausis rõõsk koor, tuhksuhkur ja vanilla pehmeks vahuks.
Sega pool vahukoorest maapähklikreemi hulka, alles seejärel lisa ülejäänud vahukoor. Pane 3 sl täidisekreemi kõrvale, ülejäänud määri jahtunud küpsisepurupõhjale.
Sulata sokolaad vesivannis, lisa kõrvalepandud maapähklivõikreem ja sega ühtlaseks. Pane segu kohe kondiitritülli sisse ja suru läbi 3 mm otsiku spiraalselt tordile.
Hoia tort kuni serveerimiseni jahedas (tordi võib kuni 2 päeva varem valmis teha).
Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (December 2002, Peanut Butter Cream Tart)
Maapähkli-võikreemitort
Georgia osariigist pärit retsept.