Lamingtonid

Lamingtonid on Uus-Meremaal ja Austraalias populaarsed kakaoglasuuriga koogikesed, mis on kaetud kookoshelvestega.

Siin lihtne viis nende valmistamiseks, kasutades Juubeli tordipulbrit. 

Kogus
u 25 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kook:

450 g pakk "Juubeli" tordipulbrit

2 dl vett

Glasuur:

400 g tuhksuhkrut

70 g kakaopulbrit

1 dl keeva vett

75 g sulatatud võid

Kaunistamiseks:

suuri kookoshelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Sega tordipulber veega, kalla ettevalmistatud koogivormi. Küpseta umbes 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Võta kook ahjust välja, lase jahtuda. Lõika 25 ruuduks ning pane need külmkappi tahenema. 

Glasuuri valmistamiseks sõelu tuhksuhkur ja kakaopulber kaussi, sega juurde keev vesi ja sulatatud või. Sega ühtlaseks. 

Aseta kookoshelbed sügavasse taldrikusse. 

Torka jahtunud biskviiditükid kahvli otsa ja siis kasta kakaoglasuuri hulka. Lase liigsel glasuuril ära nõrguda, siis veereta koogitükke kookoshelvestes. Hoia serveerimiseni jahedas. 

NB! Vali poes võimalikult jämeda struktuuriga kookoshelbed, mis annavad ilusama tulemuse kui peenike puru.

Proovi ka nt vaarika-lamingtonitorti.

Pildi tegi Martiina

LISA KOMMENTAAR

Lakupanni
postitatud 06.01.2012 01:30

Väga maitsvad kohvilauale või niisama magustoiduks. Soovitan tegemist.

Pille
postitatud 01.12.2016 15:04

Lakupanni foto ka:

Hexy
postitatud 24.03.2014 12:46

Minu maitsejaoks oli ikka liiiga magus, samas külalised ei kurtnud.

Martiina
postitatud 01.12.2016 10:19

Täitsa mõnusad koogikesed. Omajagu magusad tõesti, aga ongi hea - söön vaid ühe korraga :D

Pille
postitatud 01.12.2016 15:04

Mina olen ka teinud, siin isegi pildid: