Murakaliköör

Kodune murakaliköör ja marjad sobivad hästi jäätise kõrvale, samuti jäätiste ja kookide valmistamiseks. Kurnatud liköör sobib hästi kohvi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid murakaid

4-5 dl suhkrut

2 sl vanillisuhkrut

5 dl kvaliteetset viina

Valmistamine

Laota murakad ja suhkur kihiti puhtasse purki. Lase külmkapis järgmise päevani seista. Järgmisel päeval kalla peale viin, nii et marjad oleksid üleni kaetud.

Säilita külmas, raputa purki aeg-ajalt.

Murakaliköör võiks enne tarvitamist vähemalt 2 kuud seista.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Maku (Lakkados). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR