Kaera-kamaleib

Kama on suurepärane leiva- ja saiataina maitsestaja.

Kogus
2 pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

2 tl soola

50 g pärmi

3 dl kaerahelbeid

0.5-1 dl kamajahu

8 dl sepikujahu

Valmistamine

Sega sool sooja vette ja murenda sisse pärm. Lisa kaerahelbed, kama- ja sepikujahu, et tuleks paks ja tihe, hästivormitav tainas. Lase kerkida.
Jaota tainas kaheks osaks ja vormi pätsid. Lase umbes 15 minutit kerkida.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Retsept on Suure Eesti Raamatuklubi raamatust "Head Isu! Suur küpsetamisraamat", pildi tegi KIRSIKE.
LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 27.11.2011 12:39

Sepik söödi soojalt ära, ka lapsed kiitsid. Aga üks viil, mis jäi kohe söömata, jäigi järele, seisnult ei olnud väga hea.