Kama-kaerahelbeküpsised

Vana talupojatoit kama sobib hästi ka küpsiste tegemiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g võid

3 dl suhkrut

2 dl kamajahu

1 dl nisujahu

4 dl kaerahelbeid

2 tl küpsetuspulbrit

1 dl rõõska koort

Valmistamine

Sulata potis või. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa kõik ained retseptis antud järjekorras sulavõi hulka.
Tõsta lusikaga või pigista tordipritsist ahjuplaadile väikesed kuhjakesed.
Jäta küpsiste vahele tublisti ruumi, sest tainas vajub laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Retsept ilmus Suure Eesti Raamatuklubi raamatus "Head Isu!Suur küpsetamisraamat". Juuresoleva foto saatis kasutaja Tullia.
LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 12.06.2009 22:29

Tavalise suhkru asemel kasutasin muscovadot, kuid muus osas järgisin esmalt retsepti. Järgmisele pannitäiele lisasin lusikatäie nisujahu rohkem, sest minu meelest valgus tainas muidu ikka liiga laiali. Mõnusad kaerased krõbedikud. Kamajahu maitse ei olnud kahjuks küll kuigi tuntav.