Õunamaitseline kalkun

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-4 kg kalkun

1 l 100%list õunamahla

1 tl jahvatatud kaneeli

soola

piprasegu

Valmistamine

Maitsesta sulatatud kalkun, hõõrudes seda maitseainetega. Jäta kalkun külmutuskappi terveks ööks maitsestuma.
Sega õunamahlast ja kaneelist segu ja süsti seda iga 2-3 cm järel kalkuni lihasse.
Kuumuta ahi 100 kraadini. Mässi kalkun fooliumisse või suurde küpsetuskotti (lõika küpsetuskoti otsa väike ava) ja küpseta ahjus, arvestades küpsetusajaks 1 tund 1 kg kohta.
Lisa pannile ka veidi vett ja jälgi, et vesi päris ära ei auraks (vajadusel lisa seda küpsetusajal juurde).
Enne kui praad on päris valmis, eemalda foolium ja piserda kalkunit veel õunamahla-kaneeli seguga.
Tõsta temperatuur 250 kraadi peale ja küpseta kalkunit veel 15-20 minutit ehk seni, kuni liha pealt kergelt pruunistub.

NB! Sama varianti võid kasutada ka hane ja kana valmistamiseks.

Retsept on ajakirja Kodu & Aed lisalehest "Suur Jõulualbum 2003"
LISA KOMMENTAAR