Ahjukala hapukoorega

Valge lihaga kalu on mugav küpsetada tervelt. Retsept on arvestatud u 1,5 kaaluva kala kohta.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve valge lihaga kala - nt

latikas või tursk või haug

2 tl soola

2 sl sidrunimahla

400 g Saare hapukoort

sidrunipipart või musta pipart

Valmistamine

Roogi ja puhasta kala, vajadusel loputa külma veega ja patsuta köögipaberiga korralikult kuivaks. Hõõru soolaga sisse ja piserda kõhuõõnde sidrunimahla. Lase 30 minutit jahedas maitsestuda.

Aseta kala küpsetuspaberiga kaetud sobiva suurusega ahjuvormi. Kata kala pealt 300 g hapukoorega. Voldi küpsetuspaber pealt nii, et kala on kenasti kaetud (saad nn aurukoti). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit - küpsetamise aeg sõltub kala suurusest.

Serveerimiseks tõsta kala ettevaatlikult küpsetuspaberi abil kuumale vaagnale.

Lisa pannile kogunenud leemele ülejäänud hapukoor ja kuumuta veidi paksemaks. Vajadusel maitsesta täiendavalt soola ja pipraga. Kaunista sidrunilõikude ja värske tilliga.

Serveeri keedetud kartulite või riisiga, kõrvale mõni roheline salat

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas turska. 

LISA KOMMENTAAR

Kissu
postitatud 08.05.2008 20:58

Väga hea on, niiviisi jääb kala mõnusalt mahlane.

Kuno
postitatud 24.05.2012 18:13

Haug 1,3 kg.Hoidsin ahjus lausa 40 min. ja ... toores. Mis kaalus peab olema haug,et selle ajaga kyps oleks?

Puhh
postitatud 06.06.2015 22:31

Mul oli normaalses :) mõõdus latikas. Oleksin võinud veel 10 minutit ahjus hoida. Õnneks müüakse soomusteta kalu. Ehk ei oleks pidanud seest pesema.

Ilse
postitatud 12.10.2017 10:04

On tõesti hea. Mahlane ja mõnus, pole üleliigseid maitseid vaid kala hõrk maitse tuleb esile. Hapukoor läks natuke tükki, proovin järgmine kord smetanaga. Smetana kannatab paremini kuumust.

Katrine Veanes
postitatud 11.11.2017 19:37

Nämm ...