Jõuluhani

Haneprae valmistamiseks sobib noor, mitte liialt rasvane lind.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-3.5 kg kaaluv ettevalmistatud hani

soola

musta pipart

1 tk sidrunit

200 g hapukapsast

eestimaiseid sibulõunu

Valmistamine

Hõõru puhastatud hane kõhuõõs üle poolitatud sidruni ja seejärel soolaga. Pane kõhuõõnde veidi hapukapsast ning õunu nii palju, kui mahub. Õmble kõhuava kinni, seo hane jalad, tiivad ja kael peene nööriga keha külge.
Hõõru prae pealispind üle kõigepealt sidrunipooliku, seejärel soola-pipra seguga.
Pane hani vähese veega ahjupannile ning aseta 175-kraadisesse ahju 2-2,5 tunniks küpsema. Küpsetamise keskel kasta lindu korduvalt praeleemega.
Serveeri hane keedetud või ahjus küpsetatud kartulite ja hapukapsaga.

Pereköögi retsept (Detsember 2003, Jõulud)
LISA KOMMENTAAR