350 g Amaretti mandliküpsiseid
175 g 70-75% kakaosisaldusega šokolaadi
4.25 dl 48%list rõõska koort
4 sl konjakit
3 sl siidrit
Serveerimiseks:Murra šokolaad tükkideks. Lisa rõõsk koor ja pane kuumakindlas kausis kergelt keeva vee kohale. Kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss vee kohalt. Vahusta mikseri abil sulašokolaad ja rõõsk koor paksuks külmaks kreemiks.
Sega konjak ja siider madalas kausis. Kasta küpsised ükshaaval konjakisegu ja sii šokolaadikreemi sisse. Pane pudingivormi põhja kiht küpsiseid. Määri küpsistele kiht šokolaadikreemi. Siis jälle kiht küpsiseid ja peale šokolaadikreem (st kuni Sul on 4 kihti).
Pane vormi peale surutiseks taldrik, sellele umbes 1 kilone raskus peale ja pane järgmise päevani külmkappi.
Retsept on briti kokandusguru Delia Smithi veebilehelt (Amaretti Chocolate Cake)
Kas põhjuseks oli kasutatud piimašokolaad või meie 35-protsendine vahukoor, paksuks see segu igatahes ei läinud, kuigi vahustasin päris kaua. Kuna mul oli kausitäis mandliküpsiste puru, siis segasin kõik kokku ja panin sügavkülma, aga isegi seal ei läinud segu kõvaks, seda ilmselt rohke alkoholi tõttu. Kooki sellest ei saanud, aga jäätisega süüa kõlbas küll :)
Amaretti küpsisetort