Hõrk veiselihalõik

Kõige parema tulemuse saab lihaveise sise- või välisfileed kasutades. Liha võiks umbes 30 minutit enne praadimist toatemperatuurile soojenema võtta.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g lõik veise sise- või välisfileed sööja kohta

praadimiseks võid

ja õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tõsta lihalõigud vähemalt pool tundi enne praadimist toasooja - külm liha ei pruunistu hästi ning kuivavad pannil kergesti!

Lõika sise- või välisfileest 1-1,5 cm paksused lõigud. Suru lihalõigud käte abil veidi lamedamaks. 

Prae või ja õli segus kuumal pannil mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit (kui lihalõigu peale "pisarad" tekivad, on paras aeg lihalõigud ringi pöörata). Lihalõik võiks seest veidi roosakaks jääda. Maitsesta lihalõik soola-pipraga.

Serveeri nt ürdivõi ja tüümiankartulitega või siis Béarnaise kastme, ahjukartulite ja rohelise salatiga. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.01.2023 22:05

Minu pilt aastast 2016 :)