Ahjukartulid mündikastmega

Ahjus küpsetatud krõbedad kartulid maitsevad hästi erinevate dipikastmetega. Siin kevadiselt särtsakas sidruni ja mündiga maitsestatud jogurtikaste.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg varajasi kartuleid

2 sl oliiviõli

soola

Jogurtikaste:

2 dl maitsestamata (Kreeka) jogurtit (nt Saare)

peotäis värskeid mündilehti

1 sl oliiviõli

2-3 tl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese kartulid hoolega, siis keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Ära koori!

Kurna, siis lase veidi jahtuda. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud või kergelt õlitatud ahjuplaadile. Siis vajuta kartulid kas klaasipõhja või spaatliga lapikuks. Nirista peale veidi õli, maitsesta soolaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kartulid on pealt kuldsed. Siis pööra kartulid ahjus ringi ja küpseta ka teiselt poolt 15-20 minutit, kuni kartulid on mõnusalt krõbedad.

Samal ajal valmista jogurtikaste, Selleks haki värske münt peeneks. Sega jogurt, oliiviõli ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde hakitud münt.

Serveeri krõbedaid kartuleid jogurtikastmega.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.03.2025 10:53

Need nn purustatud kartulid on igal moel hitt :)