6 suuremat õuna
Täidis:50 g kookoshelbeid
50 g sulatatud võid
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
Eemalda õuntelt südamik ning tee noaga ümber õuna kerge sisselõige (vt fotot; see aitab õuntel küpsemise ajal terve püsida).
Sega täidiseained omavahel ja pane õõnsuse sisse. (Kui täidist üle jääb, siis tõsta õuntele veel veidi täidist peale).
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed ja kookosetäidis kuldne.
Serveeri vanillikastme või -jäätisega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Väga head. Serveerisin jäätisega. Kui seda täidist õunte peale ka panna jääb see mõnusalt krõbe.
Kõrvetasin veits ära, aga muidu olid head.
Suurepärane! Kookoshelbed hoiavad endas või ja suhkru segu ja ei lase kuumuse käes kõigel õuna südamikust välja valguda. Väiksed segumütsid õuna peal pruunistuvad krõbedaks maiuseks ja annavad serveeringule omanäolisust juurde. Tegin veel selle nipi, et eemaldatud õunasüdamikust järgi jäänud augu alaossa surusin banaani otsapidi u 0,5cm jagu sisse ja lõikasin õunapinna lähedalt banaani lbi nii, et südamikuauku jäi poole sentimeetrine banaani seibist tropp ette. Sellega vähendasin ka veidi seda, et kuumuse käes magus segu õunast välja valguks. Ühesõnaga - serveerisin seda oma New Yorki sõpradele šampuse ja valge jäätisega ja kõik olid väga rahul. K.K
Väga mõnus!
Ahjuõunad kookoshelvestega
Need ahjus küpsetatud õunad ei ole täidetud mitte rosinate-pähklitega, vaid hoopis kookoshelvestega. Soovi korral võid õunad fooliumisse mässida ning need grillsütel valmis küpsetada.