Šokolaadi-rosinakringel

Rikkaliku või-kaneeli-kakao-rosinatäidisega kringel, mida katab kakaoglasuur.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

900 g e. 15 dl nisujahu

500 ml piima

50 g presspärmi

1 tl soola

170 g e. 2 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

2 tl jahvatatud kardemoni

200 g sulatatud võid

Täidis:

150 g toasooja pehmet võid

100 g pestud ja tahendatud rosinaid

1,5 sl jahvatatud kaneeli

3-4 sl kakaopulbrit

170 g e. 2 dl suhkrut

Glasuur:

3 sl kuuma vett

2 sl võid

90 ml e. 6 sl suhkrut

2 sl kakaopulbrit

Valmistamine

Valmista esmalt pärmitainas. Vedelda pärm suhkruga. Lisa käesoe piim, sool, sulatatud või, kardemon, vanillsuhkur ja jahu. Sega ja sõtku, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb.

Kata tainakauss puhta köögirätiku või nt kilest vannimütsiga ning lase toasoojas kohas kerkida umbes tund-poolteist. Tainas peaks umbes kahekordseks kerkima.

Samal ajal määri täidise komponendid omavahel (vahustatud toasoe või, pestud ja tahendatud rosinad, jahvatatud kaneel, kakaopulber ja suhkur).

Sõtku tainas läbi ja rulli kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks.Määri peale täidis. Siis keera tainas tihedalt rulli ja vormi kringliks. Lase veel puhta köögirätiku all 30 minutit kerkida. 

Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes pool tundi. Siis tõsta ahjust välja ja lase restil umbes pool tundi jahtuda. 

Samal ajal valmista glasuur. Sega komponendid (vesi, või, suhkur, kakaopulber) väikeses potis ning kuumuta tasasel tulel keemiseni. Määri saadud glasuur eelnevalt jahtunud kringlile, lase taheneda.

Nipid ja soovitused:

  • Kringlitainas peaks jääma väga pehme - nii on kindel, et ahjus küpseb pehme sisuga maius, mis ei jää liiga tihke.

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR