900 g e. 15 dl nisujahu
500 ml piima
50 g presspärmi
1 tl soola
170 g e. 2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl jahvatatud kardemoni
200 g sulatatud võid
Täidis:150 g toasooja pehmet võid
100 g pestud ja tahendatud rosinaid
1,5 sl jahvatatud kaneeli
3-4 sl kakaopulbrit
170 g e. 2 dl suhkrut
Glasuur:3 sl kuuma vett
2 sl võid
90 ml e. 6 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
Valmista esmalt pärmitainas. Vedelda pärm suhkruga. Lisa käesoe piim, sool, sulatatud või, kardemon, vanillsuhkur ja jahu. Sega ja sõtku, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb.
Kata tainakauss puhta köögirätiku või nt kilest vannimütsiga ning lase toasoojas kohas kerkida umbes tund-poolteist. Tainas peaks umbes kahekordseks kerkima.
Samal ajal määri täidise komponendid omavahel (vahustatud toasoe või, pestud ja tahendatud rosinad, jahvatatud kaneel, kakaopulber ja suhkur).
Sõtku tainas läbi ja rulli kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks.Määri peale täidis. Siis keera tainas tihedalt rulli ja vormi kringliks. Lase veel puhta köögirätiku all 30 minutit kerkida.
Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes pool tundi. Siis tõsta ahjust välja ja lase restil umbes pool tundi jahtuda.
Samal ajal valmista glasuur. Sega komponendid (vesi, või, suhkur, kakaopulber) väikeses potis ning kuumuta tasasel tulel keemiseni. Määri saadud glasuur eelnevalt jahtunud kringlile, lase taheneda.
Retsept mugandatud siit.
Šokolaadi-rosinakringel
Rikkaliku või-kaneeli-kakao-rosinatäidisega kringel, mida katab kakaoglasuur.