Tervislik kalkunipraad

Sama kindlalt kui verivorsti juurde kuulub pohlamoos, sobib kalkuniga must sõstar - nii tarretise kui ka toormoosina. Veel sobivad kalkuniga kõrvitsa-, pohla- ja õunasalat.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 ettevalmistatud kalkun

soola ja musta pipart

Täidiseks:

tükeldatud värskeid ploome

õuna

porgandit

kaalikat

kapsast

Valmistamine

Enne ahjupistmist hõõru kalkun pipra ja soolaga. Täidiseks sobivad tükeldatud värsked ploomid, õunad, porgandid, kaalikas ja kapsas. Selline täidis annab lihale veidi magusa maitse, mis kalkunilihale väga hästi sobib. Täidist tuleb valmistada umbes veerand kalkuni kaalust. Linnu kõht tuleb tugevasti täis toppida, sest küpsetamisel tõmbub ka täidis kokku.

Kõige paremini küpseb kalkun küpsetuskotis. Tunni aja möödudes võib teise küpsetuskotti panna köögiviljad, mis on maitsestatud hanerasva või seene-ürdivõiga.

Kastme kalkuni juurde võib valmistada jõhvikamoosist, mille hulka tuleks segada värskeid marju.

Retsept ilmus ajalehes Eesti Päevaleht (21.12.2000, Pille Okk, restoran Maiasmokk)
LISA KOMMENTAAR