Sama kindlalt kui verivorsti juurde kuulub pohlamoos, sobib kalkuniga must sõstar - nii tarretise kui ka toormoosina. Veel sobivad kalkuniga kõrvitsa-, pohla- ja õunasalat.
Enne ahjupistmist hõõru kalkun pipra ja soolaga. Täidiseks sobivad tükeldatud värsked ploomid, õunad, porgandid, kaalikas ja kapsas. Selline täidis annab lihale veidi magusa maitse, mis kalkunilihale väga hästi sobib. Täidist tuleb valmistada umbes veerand kalkuni kaalust. Linnu kõht tuleb tugevasti täis toppida, sest küpsetamisel tõmbub ka täidis kokku.
Kõige paremini küpseb kalkun küpsetuskotis. Tunni aja möödudes võib teise küpsetuskotti panna köögiviljad, mis on maitsestatud hanerasva või seene-ürdivõiga.
Kastme kalkuni juurde võib valmistada jõhvikamoosist, mille hulka tuleks segada värskeid marju.
Retsept ilmus ajalehes Eesti Päevaleht (21.12.2000, Pille Okk, restoran Maiasmokk)
Tervislik kalkunipraad
Sama kindlalt kui verivorsti juurde kuulub pohlamoos, sobib kalkuniga must sõstar - nii tarretise kui ka toormoosina. Veel sobivad kalkuniga kõrvitsa-, pohla- ja õunasalat.