Valge šokolaad jõhvikate ja pistaatsiapähklitega

Lihtne jõulukingiidee!

Kogus
32 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g valget šokolaadi

100 g kuivatatud jõhvikaid

100 g puhastatud pistaatsiapähkleid (mitte soolaseid!)

Valmistamine

Murra šokolaad tükkideks ja pane kuumakindlasse kaussi. Aseta kauss tasakesi keeva veepoti kohale ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni šokolaad on sulanud.

Nüüd on kaks varianti:

1) Sega jõhvikad ja pistaatsiapähklid sulatatud šokolaadi hulka. Kalla segu fooliumiga kaetud ahjuplaadile ning silu spaatli abil 30x23 cm nelinurgaks. Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi tahenema. Enne serveerimist murra šokolaad tükkideks. (nn chocolate bark).


2) Tee sulašokolaadist küpsetuspaberile paarisentimeetrise läbimõõduga kettad (šokolaadi võid panna küpsetuspaberist tehtud torukesse või kasutada ketaste tegemiseks teelusikat). Puista peale hakitud pistaatsiapähklid ning kuivatatud jõhvikad. Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi tahenema.

Kuna šokolaad ei ole tempereeritud, siis võta see toasooja vahetult enne serveerimist.

Juuresoleva foto saatis kasutaja EVA.

LISA KOMMENTAAR