100 g puhastatud pistaatsiapähkleid (mitte soolaseid!)
Valmistamine
Murra šokolaad tükkideks ja pane kuumakindlasse kaussi. Aseta kauss tasakesi keeva veepoti kohale ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni šokolaad on sulanud.
Nüüd on kaks varianti:
1) Sega jõhvikad ja pistaatsiapähklid sulatatud šokolaadi hulka. Kalla segu fooliumiga kaetud ahjuplaadile ning silu spaatli abil 30x23 cm nelinurgaks. Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi tahenema. Enne serveerimist murra šokolaad tükkideks. (nn chocolate bark).
2) Tee sulašokolaadist küpsetuspaberile paarisentimeetrise läbimõõduga kettad (šokolaadi võid panna küpsetuspaberist tehtud torukesse või kasutada ketaste tegemiseks teelusikat). Puista peale hakitud pistaatsiapähklid ning kuivatatud jõhvikad. Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Kuna šokolaad ei ole tempereeritud, siis võta see toasooja vahetult enne serveerimist.
Valge šokolaad jõhvikate ja pistaatsiapähklitega
Lihtne jõulukingiidee!