Küpsetatud õunad vahtrasiirupiga

Ahjuõunad rosinate ja vahtrasiirupiga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt õuna

4 sl seemneteta rosinaid

4 sl vahtrasiirupit

40-50 g pehmet võid

paar sl vett

Valmistamine

Eemalda õunasüdamikud (aga ära põhja ära lõika). Tee umbes poolel kõrgusel õunale ümberringi sisselõige.

Määri väike ahjuvorm võiga ning aseta õunad teineteise kõrvale vormi. Pane iga õuna süvendisse rosinad ning kalla peale vahtrasiirup. Lase üleliigsel siirupil õuntele voolata. Aseta võitükikesed õuntele ning tilguta ümber õunte paar lusikatäit vett.

Küpseta 190-kraadises ahjus 45 minutit, kuni õunad on paisunud ja pehmed.

Serveeri vahukoore ja vahtrasiirupiga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Waitrose Food Illustrated. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 31.10.2010 21:48

Tõeliselt mõnus sügisene magustoit. Läheb kohe päris kindlasti kordamisele.

Koogi Kata
postitatud 25.08.2015 17:41

Pilt ka: