Magus tšilli-jõhvikakaste

See jõhvikakaste on inspireeritud aasia magusast tšillikastmest - kui Sa ei ole terava toiduga harjunud, siis võib tšillit oluliselt vähem panna. Sobib hästi nii jõululaua linnuprae kui ka hakklihapallide kõrvale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2-3 punast tšillit

250 g (sulatatud) jõhvikaid

100 g suhkrut

0.75 dl e. 5 sl õunaäädikat või veiniäädikat

Valmistamine

Lõika tšillid pikuti pooleks, eemalda seemned. Lõika seejärel õhukesteks viiludeks.

Sega potis suhkur, äädikas ja 0,75 dl vett. Kuumuta tasakesi, kuni suhkur on lahustunud. Lisa tšillid ja kuumuta 15 minutit, kuni kaste pakseneb veidi ja tšillid on klaasjad.

Lisa jõhvikad ja keeda 3-4 minutit, kuni jõhvikad praksuma hakkavad. Eemalda tulelt ja jahuta. Serveeri toatemperatuuril.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Sainsbury's Magazine (December 2001, Sweet chilli and cranberry sauce), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 18.12.2016 16:23

Lihtne valmistada ja superhea. Sobib verivorsti juurde ka väga hästi. Teen selle aasta jõulukinkideks ka mõned purgid ;)