See jõhvikakaste on inspireeritud aasia magusast tšillikastmest - kui Sa ei ole terava toiduga harjunud, siis võib tšillit oluliselt vähem panna. Sobib hästi nii jõululaua linnuprae kui ka hakklihapallide kõrvale.
Lõika tšillid pikuti pooleks, eemalda seemned. Lõika seejärel õhukesteks viiludeks.
Sega potis suhkur, äädikas ja 0,75 dl vett. Kuumuta tasakesi, kuni suhkur on lahustunud. Lisa tšillid ja kuumuta 15 minutit, kuni kaste pakseneb veidi ja tšillid on klaasjad.
Lisa jõhvikad ja keeda 3-4 minutit, kuni jõhvikad praksuma hakkavad. Eemalda tulelt ja jahuta. Serveeri toatemperatuuril.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Sainsbury's Magazine (December 2001, Sweet chilli and cranberry sauce), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Magus tšilli-jõhvikakaste
See jõhvikakaste on inspireeritud aasia magusast tšillikastmest - kui Sa ei ole terava toiduga harjunud, siis võib tšillit oluliselt vähem panna. Sobib hästi nii jõululaua linnuprae kui ka hakklihapallide kõrvale.