Siiruviiruline šokolaadi-mascarpone kreem

Rammus ja mõnus šokolaadikreem toorjuustu ja meelepärase koorelikööriga. NB! Ainult täistkasvanutele!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort

6 sl koorelikööri

250 g mascarpone toorjuustu

Kaunistuseks:

hakitud šokolaadi või marju

Valmistamine

Murra šokolaad tükkideks ja pane 1,5-2 minutiks mikrosse, kuni šokolaad on sulanud.
Vahusta rõõsk koor ja lisa kooreliköör. Hõõru mascarpone toorjuust pehmeks ja sega vahukoore hulka.

Kui šokolaadisegu ja toorjuustusegu on mõlemad toasoojad, siis sega siiru-viiruliselt kokku.

Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista hakitud šokolaadiga.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 22.07.2008 21:12

Kuna mul mascarponet ei olnud, siis panin philadelphia juustu. Sobis ka hästi.

Liblikapyydja
postitatud 02.08.2008 10:51

Tegin magustoiduks, kuid mascarponet polnud ja selle asemel panin Põltsamaa ricottat. Tekstuur tuli selline veidi teralisem, kuid samas ikka õhuline ja hea. Kasutasin Vana-Tallinnat, mis andis mõnusa meki, kuid väga palju süüa ei saanud seda magustoitu, ikkagi suhteliselt rammus oli.

Liisi
postitatud 08.07.2010 09:04

Kasutasin mascarpone asemel tavalist toorjuustu ja Vana Tallinna koorelikööri. Super-hea magustoit, hästi kreemjas ja mõnus. Kuigi tõesti väga rammus.

Liisi
postitatud 21.01.2011 23:52

Tegin täna jälle, aga seekord kasutasin mascarpone juustu. Üldse ei tulnud välja. Juba alguses tundus mascarpone selline tükkidega ja pigem kohupiimalaadne. Lõppkokkuvõttes ei muutunud segu üldse kreemjaks vaid jäi selline lihtsalt mass ja maitselt oli liiga šokolaadine ning vänge. Kasutasin Kalevi tumedat šokolaadi (olen üsna kindel, et eelmisel korral kasutasin sama).

Pille @ Nami-Nami
postitatud 22.01.2011 10:59

Liisi - mis firma mascarponet Sa kasutasid? Mina olen seda teinud enamasti IGORi mascarponest ja see pole kunagi tükiline, alati mõnusalt kreemjas ja hää. Kahtlustan, et asi pigem konkreetses mascarpones. Aga jah, seda desserti võib teha ka tavalise hea toorjuustuga, kuigi maitse on veidi teine.