200 g tumedat šokolaadi
2 dl 35% rõõska koort
6 sl koorelikööri
250 g mascarpone toorjuustu
Kaunistuseks:hakitud šokolaadi või marju
Murra šokolaad tükkideks ja pane 1,5-2 minutiks mikrosse, kuni šokolaad on sulanud.
Vahusta rõõsk koor ja lisa kooreliköör. Hõõru mascarpone toorjuust pehmeks ja sega vahukoore hulka.
Kui šokolaadisegu ja toorjuustusegu on mõlemad toasoojad, siis sega siiru-viiruliselt kokku.
Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista hakitud šokolaadiga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuna mul mascarponet ei olnud, siis panin philadelphia juustu. Sobis ka hästi.
Tegin magustoiduks, kuid mascarponet polnud ja selle asemel panin Põltsamaa ricottat. Tekstuur tuli selline veidi teralisem, kuid samas ikka õhuline ja hea. Kasutasin Vana-Tallinnat, mis andis mõnusa meki, kuid väga palju süüa ei saanud seda magustoitu, ikkagi suhteliselt rammus oli.
Kasutasin mascarpone asemel tavalist toorjuustu ja Vana Tallinna koorelikööri. Super-hea magustoit, hästi kreemjas ja mõnus. Kuigi tõesti väga rammus.
Tegin täna jälle, aga seekord kasutasin mascarpone juustu. Üldse ei tulnud välja. Juba alguses tundus mascarpone selline tükkidega ja pigem kohupiimalaadne. Lõppkokkuvõttes ei muutunud segu üldse kreemjaks vaid jäi selline lihtsalt mass ja maitselt oli liiga šokolaadine ning vänge. Kasutasin Kalevi tumedat šokolaadi (olen üsna kindel, et eelmisel korral kasutasin sama).
Liisi - mis firma mascarponet Sa kasutasid? Mina olen seda teinud enamasti IGORi mascarponest ja see pole kunagi tükiline, alati mõnusalt kreemjas ja hää. Kahtlustan, et asi pigem konkreetses mascarpones. Aga jah, seda desserti võib teha ka tavalise hea toorjuustuga, kuigi maitse on veidi teine.
Siiruviiruline šokolaadi-mascarpone kreem
Rammus ja mõnus šokolaadikreem toorjuustu ja meelepärase koorelikööriga. NB! Ainult täistkasvanutele!