Trühvlitort

Ise veel proovida ei ole jõudnud, aga küll olen just selle Delia retsepti järgi tehtud kooki söönud (lahke inglannast korterinaaber tegi ja pakkus). Hirmus magus oli, nii et tillukesest tükist piisas ja ka siis oli hapukoort kõrvale vaja, et maitset mahendada. Aga niiiiii maitsev, tõsine šokohoolikute unistus. Kavatsen kindlasti ise ka millalgi proovida..

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 sl glükoosi e. viinamarjasuhkrut

5 sl rummi

450 g kvaliteetset tumedat šokolaadi

5.75 dl toasooja 48% rõõska koort

75 g purustatud amaretti mandliküpsiseid

Serveerimiseks:

kakaopulbrit

rõõska koort

Valmistamine

Vooderda 23 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, servad ja põhi pintselda kergelt maapähkliõliga.
Puista küpsisepuru koogivormi põhjale.
Murra šokolaad tükkideks, pane koos glükoosi ja rummiga kuumakindlasse kaussi. Pane kauss vaevukeeva vee kohale ja hoia, kuni šokolaad on ühtlaseks sulanud. Sega, tõsta kauss tulelt ja lase 5 minutit jahtuda.
Klopi teises kausis rõõsk koor kerge paksenemiseni. Sega pool vahukoorest sulašokolaadi hulka, seejärel lisa ülejäänud vahukoor. Sega ühtlaseks ja kalla vormi küpsisepuru peale. Kata vorm toidukilega ja pane järgmise päevani külmkappi.
Ene serveerimist libista noaga mööda vormi serva, siis raputa vormi ja kummuta kook tordialusele.
Serveerimiseks puista koogile kakaopulbrit. Kõrvale paku (Amaretti likööriga maitsestatud) külma rõõska koort.

NB! Tort sobib sügavkülmutamiseks, aga kuna see seisab ka paar päeva kenasti külmkapis, siis pole sügavkülmutamisel olulist mõtet.

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Truffle torte)

LISA KOMMENTAAR

tikkk
postitatud 15.11.2012 15:10

Huvitav, kas glükoos on väga vajalik?