5 sl glükoosi e. viinamarjasuhkrut
5 sl rummi
450 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
5.75 dl toasooja 48% rõõska koort
75 g purustatud amaretti mandliküpsiseid
Serveerimiseks:Vooderda 23 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, servad ja põhi pintselda kergelt maapähkliõliga.
Puista küpsisepuru koogivormi põhjale.
Murra šokolaad tükkideks, pane koos glükoosi ja rummiga kuumakindlasse kaussi. Pane kauss vaevukeeva vee kohale ja hoia, kuni šokolaad on ühtlaseks sulanud. Sega, tõsta kauss tulelt ja lase 5 minutit jahtuda.
Klopi teises kausis rõõsk koor kerge paksenemiseni. Sega pool vahukoorest sulašokolaadi hulka, seejärel lisa ülejäänud vahukoor. Sega ühtlaseks ja kalla vormi küpsisepuru peale. Kata vorm toidukilega ja pane järgmise päevani külmkappi.
Ene serveerimist libista noaga mööda vormi serva, siis raputa vormi ja kummuta kook tordialusele.
Serveerimiseks puista koogile kakaopulbrit. Kõrvale paku (Amaretti likööriga maitsestatud) külma rõõska koort.
NB! Tort sobib sügavkülmutamiseks, aga kuna see seisab ka paar päeva kenasti külmkapis, siis pole sügavkülmutamisel olulist mõtet.
Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Truffle torte)
Trühvlitort
Ise veel proovida ei ole jõudnud, aga küll olen just selle Delia retsepti järgi tehtud kooki söönud (lahke inglannast korterinaaber tegi ja pakkus). Hirmus magus oli, nii et tillukesest tükist piisas ja ka siis oli hapukoort kõrvale vaja, et maitset mahendada. Aga niiiiii maitsev, tõsine šokohoolikute unistus. Kavatsen kindlasti ise ka millalgi proovida..