400 g valgeid konservube (nt cannellini)
0.5 sidrunit
1-2 küüslauguküünt
2 sl värsket hakitud münti
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:värsket münti
Soovi korral:tahiini seesamipastat
Pane nõrutatud valged oad koos ülejäänud ainetega köögikombaini ja püreesta ühtlaseks. Lisa lusikakaupa kuni 2 sl vett, kuni saad pehme ühtlase pasteedi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveerimisel kaunista mündioksaga.
Serveeri nt sooja pitaleiva või röstitud ciabatta-viiludega, salatilehtede ja kirsstomatitega. Samuti sobib see hästi dipikastmeks (dippimiseks sobivad nt minimais, paprikaribad, kurgikangid, varsseller).
Fotol olev oapasteet on tehtud cannellini-ubadest.
kasutasin kuivatatud münti. sai väga maitsev! mündi asemel võiks tegelikult panna ka peterselli või basiilikut. igal juhul väga mõnus määre.
Kasutasin võiube ja küüslaugu asemel panin peotäie karulauku. Esimene oapasteedi tegemine ja tulemus oli... huvitav :) Sidrunimahlaga soovitan ettevaatlik olla, lisasin ka pisut suhkrut, et liiga hapu ei oleks. Peaks ikka küüslauguga ka proovima.
Küüslauguga maitses väga - mul olid muidugi selle hooaja värsked küüslaugud (välismaa värk muidugi :). Mõnusalt mahe ja kreemine pasteet. Ma vett isegi ei lisanud, aga võib-olla sattusid ka eriliselt pehmed cannellini oad ja seepärast polnud vaja. Teeksin kindlasti uuesti.
Valge oapasteet
Kreemjas kerge oapasteet sobib nii leivakatteks kui ka dipikastmeks. Viimasel juhul lisa veidi rohkem vett või sidrunimahla.