Valge oapasteet

Kreemjas kerge oapasteet sobib nii leivakatteks kui ka dipikastmeks. Viimasel juhul lisa veidi rohkem vett või sidrunimahla.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g valgeid konservube (nt cannellini)

0.5 sidrunit

1-2 küüslauguküünt

2 sl värsket hakitud münti

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

värsket münti

Soovi korral:

tahiini seesamipastat

Valmistamine

Pane nõrutatud valged oad koos ülejäänud ainetega köögikombaini ja püreesta ühtlaseks. Lisa lusikakaupa kuni 2 sl vett, kuni saad pehme ühtlase pasteedi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveerimisel kaunista mündioksaga.

Serveeri nt sooja pitaleiva või röstitud ciabatta-viiludega, salatilehtede ja kirsstomatitega. Samuti sobib see hästi dipikastmeks (dippimiseks sobivad nt minimais, paprikaribad, kurgikangid, varsseller).

Fotol olev oapasteet on tehtud cannellini-ubadest.

LISA KOMMENTAAR

Kingadraakon
postitatud 31.03.2009 16:54

kasutasin kuivatatud münti. sai väga maitsev! mündi asemel võiks tegelikult panna ka peterselli või basiilikut. igal juhul väga mõnus määre.

Tiina
postitatud 28.04.2009 08:18

Kasutasin võiube ja küüslaugu asemel panin peotäie karulauku. Esimene oapasteedi tegemine ja tulemus oli... huvitav :) Sidrunimahlaga soovitan ettevaatlik olla, lisasin ka pisut suhkrut, et liiga hapu ei oleks. Peaks ikka küüslauguga ka proovima.

Pille @ Nami-nami
postitatud 28.04.2009 16:46

Küüslauguga maitses väga - mul olid muidugi selle hooaja värsked küüslaugud (välismaa värk muidugi :). Mõnusalt mahe ja kreemine pasteet. Ma vett isegi ei lisanud, aga võib-olla sattusid ka eriliselt pehmed cannellini oad ja seepärast polnud vaja. Teeksin kindlasti uuesti.