Õunamarmelaadikommid

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

20 g agar-agarit

500 g suhkrut

2 dl vähese suhkruga õunapüreed

karamelli- või toiduvärvi

veeretamiseks suhkrut

Valmistamine

Leota agar-agarit paar tundi külmas vees.
Kuumuta segu pidevalt segades, kuni agar-agar on täielikult sulanud. Lisa suhkur ja keeda tasasel tulel 15-20 minutit. Sega aeg-ajalt, et segu põhja ei kõrbeks.
Segu on valmis, kui see lõngana venib.
Tõsta pott tulelt, sega juurde õunapüree ja vees lahustatud toiduvärv.
Kalla marmelaadisegu toidukilega vooderdatud laia vormi tarretuma.
Lõika tarretunud marmelaad tükkideks ja veereta marmelaaditükke suhkrus.

Soome Herkkutori retsept (Joulumakeiset: Omenamarmeladi)

Retsept pärit Herkkutori retseptilehelt (Joulumakeiset)
LISA KOMMENTAAR