Kõrvitsa-ebaküdooniamoos

Kena kollane moos, millele ebaküdoonia lisab mõnusat hapukust. Moos on üsna paks, kuna ebaküdooniates leidub rohkelt pektiini.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud kõrvitsat

1 kg tükeldatud ebaküdoonia vilju (puhastatud kaal)

5 dl vett

1 kg suhkrut

Valmistamine

Lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Lõika ebaküdooniad neljaks ja eemalda seemnekojad. Pane kõrvitsa- ja ebaküdooniatükid kastrulisse, lisa vesi. Kuumuta tasasel tulel 15 minutit, riisu vaht.

Lisa suhkur, kuumuta keemiseni. Siis lase segul maha jahtuda. Kuumuta moos uuesti keemiseni ning keeda 10-15 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed.

Jaota moos kuumalt steriliseeritud purkidesse ning sulge kohe.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Eeva
postitatud 06.10.2006 10:59

Kas oskate öelda, miks peab segul vahepeal laskma maha jahtuda? Mida see hoidisele juurde annab - seotud säilivusega, vitamiinidega?

Pille
postitatud 06.10.2006 12:52

Mulle tundub, et selle vahepealse mahajahutamise tulemuseks on natuke paksem moos. V2hemalt oma kogemused n2itavad seda.

Heleen
postitatud 28.10.2008 22:07

Sai ka seda moosi tehtud. Tuli väga hea ja kindlasti tuleb seda järgnevatel aastatel veel teha!

õunapuu
postitatud 28.11.2008 16:04

väga maitsev.

Pille
postitatud 02.10.2014 15:03

Lia Virkuse ja Pille Endeni 2014. a. ilmunud kõrvitsatoitude raamatus oli täpselt samadest komponentidest kompott tehtud: 500 g puhastatud kõrvitsat, 100 g puhastatud ebaküdooniaid, 3,5 dl vett, 200 g suhkrut. Suhkrust-veest keedeti siirup, selle sisse kõrvitsa- ja ebaküdooniatükid 15-20 minutiks keema. Purkidesse ja kaante alla.