Paksu marjasupi valmistamiseks sobivad kõik (punased) marjad - kirsid, vaarikad, maasikad, põldmarjad, sõstrad. Pildil olev Rote Grütze valmis Härmavili Smuutisegu Artemise vibu abil.
300 g erinevaid külmutatud marju - nt
kirsse
vaarikaid
maasikaid
põldmarju
punaseid sõstraid
musti sõstraid jne
2 dl kirsimahla või õunamahla
1 sl maisitärklist
1 sl külma vett
soovi korral suhkrut
Pane marjad või külmutatud smuutisegu ja mahl potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni marjad pehmenevad ja neist mahla eraldub.
Sega maisitärklis külma veega ühtlaseks ja lisa marjadele. Kuumuta pidevalt segades, kuni supp veidi pakseneb. Soovi korral maitsesta vähese suhkruga.
Jahuta esmalt toatemperatuuril, siis pane külmkappi. Serveeri rõõsa koore, jäätise, vanillikastme või piimaga. Kui soovid vegan-rooga, siis serveeri marjasuppi ilma piimatooteta muidugi.
Üks lemmikmagustoite, mida söön kinglasti vanillikastmega.
Tullia pilt ka:
Mulle väga ei jagunudki, lapsed sõid kõik ära :) Suhkrut ei lisanud, oli magus selletagi.
Paneme aga vanale marjakissellile nimeks supp ja uudis missugune. Olen seda viiskummend aastat teinud.
Saksa marjasupp Rote Grütze
Paksu marjasupi valmistamiseks sobivad kõik (punased) marjad - kirsid, vaarikad, maasikad, põldmarjad, sõstrad. Pildil olev Rote Grütze valmis Härmavili Smuutisegu Artemise vibu abil.