300 g erinevaid külmutatud marju - nt
musti sõstraid jne
2 dl kirsimahla või õunamahla
1 sl maisitärklist
1 sl külma vett
soovi korral suhkrut
Pane marjad ja mahl potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni marjad pehmenevad ja neist mahla eraldub.
Sega maisitärklis külma veega ühtlaseks ja lisa marjadele. Kuumuta pidevalt segades, kuni supp veidi pakseneb. Soovi korral maitsesta vähese suhkruga.
Jahuta esmalt toatemperatuuril, siis pane külmkappi.
Serveeri rõõsa koore, jäätise, vanillikastme või piimaga. Kui soovid vegan-rooga, siis serveeri marjasuppi ilma piimatooteta muidugi.
Üks lemmikmagustoite, mida söön kinglasti vanillikastmega.
Mulle väga ei jagunudki, lapsed sõid kõik ära :) Suhkrut ei lisanud, oli magus selletagi.
Paneme aga vanale marjakissellile nimeks supp ja uudis missugune. Olen seda viiskummend aastat teinud.
Minu vanaema (sünd 19. saj. lõpul) kasutas kogu aeg: mustikasupp, marjasupp. Kissell tuli meile minu arust vene ajal. Aga on küll kasutusel olnud sõna kiisel ehk kaerakile.
Tavaline marjakissell. Törts vahukoort peale ja ongi Eesti magustoit valmis.
Eile tegin, väga mõnus.
Saksa marjasupp Rote Grütze
Paksu marjasupi valmistamiseks sobivad kõik (punased) marjad - kirsid, vaarikad, maasikad, põldmarjad, sõstrad.