Saksa marjasupp Rote Grütze

Paksu marjasupi valmistamiseks sobivad kõik (punased) marjad - kirsid, vaarikad, maasikad, põldmarjad, sõstrad. Pildil olev Rote Grütze valmis Härmavili Smuutisegu Artemise vibu abil.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g erinevaid külmutatud marju - nt

kirsse

vaarikaid

maasikaid

põldmarju

punaseid sõstraid

musti sõstraid jne

2 dl kirsimahla või õunamahla

1 sl maisitärklist

1 sl külma vett

soovi korral suhkrut

Valmistamine

Pane marjad või külmutatud smuutisegu ja mahl potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni marjad pehmenevad ja neist mahla eraldub.

Sega maisitärklis külma veega ühtlaseks ja lisa marjadele. Kuumuta pidevalt segades, kuni supp veidi pakseneb. Soovi korral maitsesta vähese suhkruga.

Jahuta esmalt toatemperatuuril, siis pane külmkappi.

Serveeri rõõsa koore, jäätise, vanillikastme või piimaga. Kui soovid vegan-rooga, siis serveeri marjasuppi ilma piimatooteta muidugi.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 31.01.2011 16:30

Üks lemmikmagustoite, mida söön kinglasti vanillikastmega.

Pille
postitatud 08.01.2020 15:00

Tullia pilt ka:

Pille
postitatud 09.01.2020 00:00

Mulle väga ei jagunudki, lapsed sõid kõik ära :) Suhkrut ei lisanud, oli magus selletagi.

Saima Kukk
postitatud 29.07.2020 18:37

Paneme aga vanale marjakissellile nimeks supp ja uudis missugune. Olen seda viiskummend aastat teinud.

Eha
postitatud 14.01.2024 15:56

Minu vanaema (sünd 19. saj. lõpul) kasutas kogu aeg: mustikasupp, marjasupp. Kissell tuli meile minu arust vene ajal. Aga on küll kasutusel olnud sõna kiisel ehk kaerakile.