Sega keefir ja 2 dl apelsinimahla kausis omavahel, lisa suhkur.
Kuumuta 1 dl mahla tuliseks (ent mitte keemiseni). Suru ligunenud želatiinilehed kuivemaks, siis lahusta kuumas apelsinimahlas. Vala saadud segu peene nirena keefiri-mahlasegu hulka ning sega ühtlaseks.
Jaota tarretisesegu magustoidupokaalidesse ning pane vähemalt 6 tunniks jahedasse tarretuma.
Pille kommentaar:
Minule ei meeldi kõvad tarretised. 6 lehest piisab antud koguse juures täiesti, et segu 6-8 tunni jooksul kenasti tarretunud, aga mitte 'kummine' oleks. Kui soovid magustoitu kiiremini süüa, või eelistad kõvemat tarretist, siis võid želatiini rohkem võtta.
Maibritt, üks sl želatiinipulbrit = 4 želatiinilehte, ehk siis antud juhul tuleks võtta 1,5 sl želatiinipulbrit. Želatiinipulber tuleb esmalt paari lusikatäie vee (või apelsinimahlaga) paisuma panna ja siis kuumas vesivannis kuumutada ja üles sulatada.
Keefiritarretis apelsinimahlaga
Hästi kerge ja lahja magustoit, sobib hästi toekama õhtusöögi lõpetuseks.