Keefiritarretis apelsinimahlaga

Hästi kerge ja lahja magustoit, sobib hästi toekama õhtusöögi lõpetuseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl keefirit

3 dl apelsinimahla

4-5 sl suhkrut

6 lehte želatiini

Valmistamine

Pane želatiinilehed 5 minutiks külma veega likku.

Sega keefir ja 2 dl apelsinimahla kausis omavahel, lisa suhkur.

Kuumuta 1 dl mahla tuliseks (ent mitte keemiseni). Suru ligunenud želatiinilehed kuivemaks, siis lahusta kuumas apelsinimahlas. Vala saadud segu peene nirena keefiri-mahlasegu hulka ning sega ühtlaseks.

Jaota tarretisesegu magustoidupokaalidesse ning pane vähemalt 6 tunniks jahedasse tarretuma.

Pille kommentaar:

Minule ei meeldi kõvad tarretised. 6 lehest piisab antud koguse juures täiesti, et segu 6-8 tunni jooksul kenasti tarretunud, aga mitte 'kummine' oleks. Kui soovid magustoitu kiiremini süüa, või eelistad kõvemat tarretist, siis võid želatiini rohkem võtta.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Maibritt
postitatud 03.08.2012 15:28

Kuidas pulbritarretise puhul käituma peab? St. kui suurt kogust pulbrit oleks vaja?

Pille
postitatud 06.08.2012 13:40

Maibritt, üks sl želatiinipulbrit = 4 želatiinilehte, ehk siis antud juhul tuleks võtta 1,5 sl želatiinipulbrit. Želatiinipulber tuleb esmalt paari lusikatäie vee (või apelsinimahlaga) paisuma panna ja siis kuumas vesivannis kuumutada ja üles sulatada.

Pille
postitatud 01.02.2024 08:48

Pildike aastast 2009: