Pastinaagikrõpsud

Pastinaagikrõpsud on maitsvad nii soojalt kui ka jahtunult.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

pastinaaki

õli

soola

Valmistamine

Koori pastinaak ja lõika juustu- või kartulikoorimisnoaga pikkadeks õhukesteks laastudeks. 

Friti köögiviljakrõpse õlis või küpseta ahjus. Frittimiseks kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli 160 kraadini. Lisa juurviljalaastud paari-kolmekaupa õlisse ja küpseta kuldseks. 

Tõsta valmis pastinaagikrõpsud õlist välja ning pane mitmekordsele köögipaberile tahenema. 

Puista peale veidi soola ja serveeri. 

Ahjus küpsetamiseks sega pastinaagilaastud kausis vähese oliiviõliga, maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks ja krõbedaks. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 06.12.2010 23:18

Uskumatult head!

Pille
postitatud 29.02.2016 16:00

Seakassi foto:

Kokkamas95
postitatud 03.03.2013 09:29

Ülimaitsev suupiste.

Pille
postitatud 29.02.2016 15:59

Pilt ka:

Tiina
postitatud 25.10.2020 14:40

On jaa väga mõnusad

Pille
postitatud 18.09.2023 10:27

Kasutaja Kokkamas95 tegi 2013. aastal sellise pildi ja kommenteeris oma blogis nii: "Pastinaagikrõpse on ääretult lihtne valmistada ning need maitsevad uskumatult hästi. Maitselt kergelt magusad, kuid samas ka soolased. Kartulikrõpsudest tunduvalt tervislikumad! Proovige ja te ei kahetse :)"