Kardemonihõnguline suvikõrvitsamoos

Sidruni ja kardemoniga maitsestatud suvikõrvitsamoos.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 l kooritud ja tükeldatud suvikõrvitsat

0.5 dl vett

2 tk sidrunit

500 g suhkrut

0.5 tl jahvatatud kardemoni

2 tl sidrunhapet

Valmistamine

Koori suvikõrvitsad ja lõika tükkideks. Sega potis suvikõrvitsakuubikud, vesi, riivitud sidrunikoor ja pressitud sidrunimahl ning keeda tasasel tulel kuni kõrvits pehmeneb. Püreesta sauseguriga.
Lisa suhkur ja kardemon, keeda 45 minutit. Lisa sidrunhape ja kalla moos purkidesse.

Loe veel:

Soome Finfoodi retsept (Kesäkurpitsahillo). Pildid tegi KÖÖGIKATAKE.

 

LISA KOMMENTAAR

Madli
postitatud 18.11.2004 14:54

Kas 45 min keetmisaeg on ikka õige?

Pille
postitatud 18.11.2004 16:15

Ei ole ise katsetanud, aga 45 minutit on Finfoodi lehel antud retseptil kirjas (just kontrollisin järele). Vast on siis ikka õige.

Köögikatake
postitatud 01.08.2010 18:16

Super hea moos minu üllatuseks. Ühe sidruni asendasin asjaolude sunnil apelsiniga,sobis vägagi.

Dee
postitatud 07.10.2012 19:05

Tegin väikse koguse prooviks kardemoniga. Meie perele ei maitsenud. Aga arvasin juba ette, et kardemoniga variant meile peale ei lähe ja keetsin suurema laari ilma. Maitsev moos sai ja veel nii ilusat värvi. Panin purgid aknalauale ritta ja nüüd muudkui imetlen. :))

Mann
postitatud 18.08.2018 16:18

Kardemoni asemele panin kaneeli, kuna mu lastekari kardemonist miskit ei arva. A moos sai hea.