2 l kooritud ja tükeldatud suvikõrvitsat
0.5 dl vett
2 tk sidrunit
500 g suhkrut
0.5 tl jahvatatud kardemoni
2 tl sidrunhapet
Koori suvikõrvitsad ja lõika tükkideks. Sega potis suvikõrvitsakuubikud, vesi, riivitud sidrunikoor ja pressitud sidrunimahl ning keeda tasasel tulel kuni kõrvits pehmeneb. Püreesta sauseguriga.
Lisa suhkur ja kardemon, keeda 45 minutit. Lisa sidrunhape ja kalla moos purkidesse.
Soome Finfoodi retsept (Kesäkurpitsahillo). Pildid tegi KÖÖGIKATAKE.
Kas 45 min keetmisaeg on ikka õige?
Ei ole ise katsetanud, aga 45 minutit on Finfoodi lehel antud retseptil kirjas (just kontrollisin järele). Vast on siis ikka õige.
Super hea moos minu üllatuseks. Ühe sidruni asendasin asjaolude sunnil apelsiniga,sobis vägagi.
Tegin väikse koguse prooviks kardemoniga. Meie perele ei maitsenud. Aga arvasin juba ette, et kardemoniga variant meile peale ei lähe ja keetsin suurema laari ilma. Maitsev moos sai ja veel nii ilusat värvi. Panin purgid aknalauale ritta ja nüüd muudkui imetlen. :))
Kardemoni asemele panin kaneeli, kuna mu lastekari kardemonist miskit ei arva. A moos sai hea.
Kardemonihõnguline suvikõrvitsamoos
Sidruni ja kardemoniga maitsestatud suvikõrvitsamoos.