Briti suvine marjapuding

Summer pudding on brittide armastatud suvedessert, kus saiaviilud on immutatud rohkete marjadega. Meenutab veidi meie šarlotte, ent täidis koosneb vaid marjadest. Klassikalises versioonis on 4 osa vaarikaid ja 1 osa punaseid sõstraid. Ent mulle meeldib vaarikaid ja muid marju (mustad ja punased sõstrad ning põldmarjad) enam-vähem pooleks panna.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g vaarikaid

200-300 g punaseid sõstraid ja

musti sõstraid ja

põldmarju soovi korral

5 sl suhkrut

3 sl vett

8 paksu päevavanust saiaviilu

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort

Valmistamine

Puhasta marjad. Pane sõstrad koos suhkru ja veega potti, keeda paar minutit. Kui sõstrad juba mahla eraldama hakkavad, siis sega õrnalt juurde vaarikad (ja põldmarjad) ning kuumuta veel paar minutit.

Eemalda paksudelt saiaviiludelt koorikud. Vooderda keeksivorm saiaviiludega nii, et "auke" ei jääks. Tõsta marjasegu vormi sisse ning kata ülejäänud saiaviiludega. Keera nt toidukilesse ning aseta surutise alla. Lase järgmise päevani külmkapis seista, nii et marjamahl saiaviiludesse imbuks.
Serveerimiseks eemalda toidukile ning kummuta saiapuding vaagnale ja tõsta lauale.

Kõrvale paku soovi korral kergelt vahustatud rõõska koort.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (juuni 2019), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 16.10.2015 10:39

Kui marjad kuumutatud valatakse need sõelale, et eralduks marjamahl ning siis kastetakse saiaviilud mahla sisse. Alles siis vooderdatakse vorm ning ka peale asetatavad saiaviilud kastetakse mahla. Siis ei jää kuiva saia äärt ning magustoit on mõnusalt mahlane. Ülejäänud mahla võib keeta väheke paksemaks ning kasutada serveerimisel. See on üks parimaid magustoite ja võib ka pakkuda vaniljejäätisega. Isiklikult eelistan just jäätisega :)