500 g kuivatatud viigimarju
500 ml punast veini (nt côtes du rhône)
85 g e. 1 dl suhkrut
paar laia sidrunikooreriba
1-2 tähtaniisi
Serveerimiseks:Rocquefort'i või muud sinihallitusjuustu
ja Brie või Camembert valgehallitusjuustu
Pane kõik ained sobiva suurusega potti. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel podiseda 30 minutit.
Lase enne serveerimist ööpäev külmkapis maitsestuda ja paisuda, sega aeg-ajalt.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Viigimarjad punaveinis
Punaveinis keedetud kuivatatud viigimarjad maitsevad väga mõnusalt ja sobivad hästi nii salatitesse, juustulauale kui ka niisama magusaks näksiks. Kui vajad kiiret magustoitu, siis serveeri näiteks Kreeka jogurti ja meega.