Viigimarjad punaveinis

Punaveinis keedetud kuivatatud viigimarjad maitsevad väga mõnusalt ja sobivad hästi nii salatitesse, juustulauale kui ka niisama magusaks näksiks. Kui vajad kiiret magustoitu, siis serveeri näiteks Kreeka jogurti ja meega.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud viigimarju

500 ml punast veini (nt côtes du rhône)

85 g e. 1 dl suhkrut

paar laia sidrunikooreriba

1-2 tähtaniisi

Serveerimiseks:

Rocquefort'i või muud sinihallitusjuustu

ja Brie või Camembert valgehallitusjuustu

Valmistamine

Pane kõik ained sobiva suurusega potti. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel podiseda 30 minutit.

Lase enne serveerimist ööpäev külmkapis maitsestuda ja paisuda, sega aeg-ajalt.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR