250 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsat
50 g hakitud šalottsibulat
1 dl kuiva valget veini
100 g 10% rõõska koort
4-5 sl Créme Bonjouri kurgi ja mee või kukeseentega toorjuustu
2 dl seenepuljongit
purustatud musta pipart
100 g tükeldatud kukeseeni
1 sl kvaliteetset võid
paar värsket oksa tüümiani e. aed-liivateed
Passeeri šalottsibul ja kõrvits paksupõhjalises potis väheses õlis. Lisa mõne aja pärast vein ja lase sel poole vähemaks keeda, seejärel lisa puljong ja keeda keskmisel tulel aeg-ajalt segades supipõhi küpseks.
Püreesta, näiteks saumikseriga, kuni tulemuseks on sametine konsistents. Lisa koor ja kreemjuust, jätka püreestamist.
Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja vajadusel vähese meresoolaga, lisa hakitud aed-liivatee.
Kontrolli maitset ja konsistentsi. Vajadusel võib suppi paksendada, näiteks heleda kastmepaksendajaga.
Prae kiirelt pannil vähese võiga kukeseened, nii et neist vesi välja ei tuleks ja maitsesta vähese musta pipraga.
Serveerimisel lisa supi keskele seened.
Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 27.8.2003, pildi tegi COUSINELLA.
Tegin ja meie pere jaoks osutus supp liiga hapukaks. Kasutasin Sauvignon Blanc veini ja Farmi toorjuustu.
Kõrvitsasupp kukeseentega à la Imre Kose
Imre Kose retsept.