Kõrvitsasupp kukeseentega à la Imre Kose

Imre Kose retsept.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsat

50 g hakitud šalottsibulat

1 dl kuiva valget veini

100 g 10% rõõska koort

4-5 sl Créme Bonjouri kurgi ja mee või kukeseentega toorjuustu

2 dl seenepuljongit

purustatud musta pipart

100 g tükeldatud kukeseeni

1 sl kvaliteetset võid

paar värsket oksa tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Passeeri šalottsibul ja kõrvits paksupõhjalises potis väheses õlis. Lisa mõne aja pärast vein ja lase sel poole vähemaks keeda, seejärel lisa puljong ja keeda keskmisel tulel aeg-ajalt segades supipõhi küpseks.

Püreesta, näiteks saumikseriga, kuni tulemuseks on sametine konsistents. Lisa koor ja kreemjuust, jätka püreestamist.

Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja vajadusel vähese meresoolaga, lisa hakitud aed-liivatee.

Kontrolli maitset ja konsistentsi. Vajadusel võib suppi paksendada, näiteks heleda kastmepaksendajaga.

Prae kiirelt pannil vähese võiga kukeseened, nii et neist vesi välja ei tuleks ja maitsesta vähese musta pipraga.

Serveerimisel lisa supi keskele seened.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 27.8.2003, pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

cousinella
postitatud 12.08.2011 22:11

Tegin ja meie pere jaoks osutus supp liiga hapukaks. Kasutasin Sauvignon Blanc veini ja Farmi toorjuustu.