Rulli mure- või liivatainas õhukeseks ning vooderda sellega väiksem ahjuplaat. Küpseta 200-kraadises ahjus kergelt kuldseks (eelküpsetamine ei ole kohustuslik!).
Samal ajal koori soovi korral õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Laota eelküpsetatud koogipõhjale. Puista peale suhkrut ja kaneeli ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 20-30 minutit, kuni kook on kenasti küps.
Pildi tegi Veronika Roosimaa.
Jaanihanso Brut 2014 on klassikalise šampanjameetodi järgi valmistatud naturaalne siider, tehtud käsitööna Eesti taluõuntest. Õunamahl pressitakse siidrivabrikus kohapeal ja kääritatakse esmaselt loodusliku pärmi abil. Siider küpseb enne ringikorkimist ja müügivalmis saamist pudelites mitmeid kuid, nii tekib joogi sisse elegantne mull ja kujunevad heale vahuveinile omased aroomid. Maitses on palju meeldivat puuviljasust ja äratuntavalt meie päris oma sügisõuna mõrudust. Sobib peaaegu igaks hetkeks, pidulikust peost mõnusa piknikuni. Kõige parem ikka külmalt, 8 kraadi juures keskmise suurusega valge veini klaasist.
Tootja: JaanihansoTegin muretaina ise- 20 cm vormi jaoks 50 g võid, 1,5 dl jahu, 1 spl suhkrut, 1/4 tl soola, 1 spl vett). Vaatamata sellele on kooki teha tõesti imelihtne. Õunad olid tooremat sorti valged klaarid, mitte need mis retseptis kirjas:) Suhkru hulka segasin kaneeli. Meile kook väga maitses.
Päris hea kook
Päris hea jook
Hah, Sullmull :D
Imelihtne õunakook
Valmis liiva- või magusast muretainast tehtud kook.