600 g kanatiibu
2 kuhjaga sl teralist sinepit
1 kuhjaga sl vedelat mett
5 sl sidrunimahla
3 suurt küüslauguküünt
soola ja musta pipart
Kui Sul on terved kanatiivad, siis eemalda kanatiibadelt tiivaots ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot). Kana pooltiibadega midagi tegema ei pea.
Sega sinep, mesi, sidrunimahl, purustatud küüslauk, pipar ja sool suures kausis. Lisa kanatiivad ja sega hoolega läbi. Lase vähemalt 30 minutit, soovitavalt umbes 2 tundi maitsestuda. Keera kanatiibu marinaadis aeg-ajalt.
Laota seejärel kanatiivad ühekordse kihina sobiva suurusega ahjuvormi. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 30 minutit, korra kanatiibu ringi pöörates, kuni kanatiivad on küpsed, tumedad ja hästi kleepuvad.
Serveeri värske salatiga (nt kurk, mungoaidandid jms).
Nigel Slateri retsept ilmus ajalehes Observer (10.8.2003, Sweet and sticky chicken wings), veidi mugandatud.
Need olid tõeliselt head väikesed suutäied, mõnusalt kleepjad ja magusad, nagu retsepti nimigi lubab.
Väga maitsvad,ikka ja jälle palutakse teha.
Tõesti väga mõnusad ja maitsvad.Tasub kindlasti proovida.
Meil on sellisel moel valmistatud kanatiivad viimasel ajal päris tihti suuremate koosviibimiste menüüs. Lihtne teha ja lihtne süüa, just selline paras kahe-kolme ampsu amps :) Laste lemmik!
Kleepjad magusad kanatiivad
Nigel Slateri retseptiidee, kus kanatiivad on maitsvas sinepi-mee-sidruni-küüslaugumarinaadis.