Vanaema rabarbrikook

Kevadine lihtne purukook muretainapõhjal. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g muretainast

1 kg tükeldatud rabarbrit

150-250 g (demerara) suhkrut

kaneeli

Purukate:

350 g nisujahu

150 g suhkrut

200 g võid

Valmistamine

Rulli muretainas lahti ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Suru taina servad ühtlaselt vastu koogivormi külgi.
Et tainas ei muutuks küpsetamise ajal püdelaks, kata koogi keskkoht küpsetuspaberiga, vala sellele nt kuivatatud herneid ja eelküpseta koogipõhja 10 minutit 180kraadises ahjus.
Eemalda herned ja paber ning vala eelküpsetatud põhjale rabarbri-suhkrusegu ja kattepuru. Puru valmistamiseks mikserda jahu, suhkur ja pehme või, pudista koogile.
Küpseta kooki veel pool tundi.
Serveeri koos jäätise või vahukoorega.

LISA KOMMENTAAR