Röstitud küüslauguseened

Kogus
kahele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

terve pea küüslauku

200 g austerservikuid või soovi korral muid mahedamaitselisi seeni

75 g võid

paar oksa tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori küüslauguküüned ja kuumuta väheses vees keemiseni. Kurna küüslauguküüned ja pane puhta veega uuesti keema. Keeda 5 minutit ja nõruta. 

Pane seened ahjuvormi ja laota võitükikesed seentele. Maitsesta soola ja pipraga. Pista keedetud küüslauguküüned seente vahele ja puista peale tüümianilehed.

Rösti 200-kraadises ahjus 20 minutit. Vahepeal niisuta seeni pannimahladega, et vältida kuivamist (küpsetes omandab või tüümiani ja küüslaugu lõhna ja sellega tulekski seeni röstimise ajal niisutada).

Serveeri austerservikuid samas nõus. Juurde paku rohelist salatit ja head leiba.

Loe veel:

Retsept on Nigel Slateri raamatust "Real Food" (1998, Oyster Mushrooms with Roasted Garlic). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.07.2022 21:25

Väga-väga mõnusad. Tuleb kuumalt või soojalt ära süüa, sest jahtudes või taheneb ja see pole mõnus, aga maitse on imeline ja neid saab ka kergesti soojendada.