Koorekaramellid

ehk lehmakommid :) Kasuta Dansukkeri heledat siirupit.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl 35% rõõska koort

400 g suhkrut

1 dl siirupit

Valmistamine

Pane kõik ained potti ja keeda tasasel tulel.
Proovi lusikaga karamellisegu küpsust: võta lusikaga veidi karamellisegu ja kasta külma vette. Kui segu hangub, siis kalla karamellisegu võitatud vormi ja pane külmkappi hanguma.

Retsept on Soome MTV3 saatest "Makupalat" (1.9.1998, Kermakaramellit). Pildi tegi QSTI.
 

LISA KOMMENTAAR

Qsti
postitatud 17.06.2010 13:11

No selline ehtne lehmakomm. Ise mõtlesin, et proovin jäätise sisse panna aga mees ja laps (eriti mees, sest ta ulatab ise võtma) käivad nii agarasti seal purgi kallal, et ei teagi, kas õnnestub. Minu jaoks natuke liiga magusad. Kohvi kõrvale aga sobib üks-kaks tükikest täitsa hästi.

KRz
postitatud 16.11.2010 18:59

Millist siirupit siin kasutada tuleks?

hei
postitatud 19.06.2012 15:35

Dansukkeri heledat siirupit :))

hipsu
postitatud 28.01.2013 21:42

Lisaks, et see keetmise/kuumutamise aeg jäi sinna u.1h juurde :) Algajale kokale on sellest teadmisest kindlasti suur abi, sest lihtsalt retsepti järgi (ligikaudset aega teadmata) tegema hakates võib enne kannatus otsa lõppeda :D