Pane kõik ained potti ja keeda tasasel tulel.
Proovi lusikaga karamellisegu küpsust: võta lusikaga veidi karamellisegu ja kasta külma vette. Kui segu hangub, siis kalla karamellisegu võitatud vormi ja pane külmkappi hanguma.
Retsept on Soome MTV3 saatest "Makupalat" (1.9.1998, Kermakaramellit). Pildi tegi QSTI.
No selline ehtne lehmakomm. Ise mõtlesin, et proovin jäätise sisse panna aga mees ja laps (eriti mees, sest ta ulatab ise võtma) käivad nii agarasti seal purgi kallal, et ei teagi, kas õnnestub. Minu jaoks natuke liiga magusad. Kohvi kõrvale aga sobib üks-kaks tükikest täitsa hästi.
Lisaks, et see keetmise/kuumutamise aeg jäi sinna u.1h juurde :)
Algajale kokale on sellest teadmisest kindlasti suur abi, sest lihtsalt retsepti järgi (ligikaudset aega teadmata) tegema hakates võib enne kannatus otsa lõppeda :D
Koorekaramellid
ehk lehmakommid :) Kasuta Dansukkeri heledat siirupit.