150 g piimašokolaadi
4 dl paisutatud riisi
1 l vanillijäätist
1 l värskeid marju
Lõika küpsetuspaberist kaks 18 cm suurust ruutu, aseta need kahele siledale sügavkülma mahtuvale alusele.
Sulata šokolaad vesivannis ja sega ühtlaseks. Lisa paisutatud riis ja sega, kuni riisipallid on üleni šokolaadiga kaetud. Määri antud segu õhukeselt küpsetuspaberiruutudele ja pane sügavkülma tahenema.
Enne serveerimist libista spaatli või noa abil riisipõhjad vaagnale.
Lõika pool jäätisest viiludeks ja laota riisipõhjale. Kata teise riisipõhjaga, selle aseta omakorda ülejäänud jäätiseviilud.
(Kuni siiani võib tordi varem valmis teha ja sügavkülmas hoida).
Võta tort pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile pehmenema, kaunista värskete marjadega. Võid kasutada ka veidi sulanud ja suhkruga ülepuistatud külmutatud marju.
Retsept on Pirkka/K-Marketi veebilehelt (Marjainen riisisuklaa-jäätelökakku)
Tere! Tahan proovida teha jäätisetorti marjadega,aga ei tea milline see paisutatud riis peab olema. Ning kas paisutatud riisi peab ka keetma?
Tere, Tatjana! Kui klõpsad ainete nimistus "paisutatud riisi" peale, siis viiakse teid Nami-nami kokandussõnastikku, kus on väike selgitus.
olen teinud seda jäätisetorti, väga lihtne oli teha, aga maitse kohta ei oska kommenteerida-tegin üks aasta emale emadepäevaks ja kui ma koju tagasi jõudsin, oli see juba söödud :O
Jäätisetort marjadega
Serveeri magustoiduna või suvisel kohvilaual.