Estragonilimonaad

ehk kodune Tarhun :)

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

Siirup:

2,5 dl suhkrut

5 dl vett

5 suurt estragonioksa

Serveerimiseks:

jääkuubikuid

5 suurt sidrunit

mullivett

Valmistamine

Esmalt tuleb valmistada estragonisiirup. Selleks tuleb potis vesi ja suhkur keema lasta ning siis tasasel tulel u 15 minutit keeta, kuni suhkur on lahustunud ja siirup veidi paksenenud. 

Tõsta pott tulelt, lisa juppideks lõigatud estragon. Lase umbes tunnike tõmmata ja jahtuda. Siis kurna siirup hoolikalt pestud pudelisse. 

Serveerimiseks täida kann või klaas jääga, kalla sinna maitse järgi estragonisiirupit ja sidrunimahla (vahekord võiks olla 1:1) ning täida nõu mulliveega. Naudi.

Variatsioonid:

  • Võid lisada sidrunimahla ka siirupile, siis saad maitsva koduse limonaadi veelgi kiiremini tehtud. Lisa umbes 5 parajalt suure sidruni mahl kurnatud siirupile, kuumuta korra läbi ja kalla siis pudelisse.
  • USA kokandusguru Martha Stewart soovitab estragonisiirupit kasutada džinnikokteilide valmistamiseks ;)
  • Joogi võid kaunistada nii estragoniokste kui ka õhukeste sidruniviiludega. 
  • Estragon sobib väga hästi ka laimiga!
LISA KOMMENTAAR