Odrakarask kõrvitsaga

Kõrvits teeb selle odrakaraski eriti mahlaseks.

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

1 l hapupiima

1 tl soola

1 sl suhkrut

500 g kõrvitsat

150 g kuivatatud puuvilju

2 tl söögisoodat

8 dl odrajahu

2 dl nisukliisid

Valmistamine

Haki kuivatatud puuvili ja kuumuta väheses vees paisumiseni.

Sega sool ja suhkur hapupiimaga, lisa nisukliid, puuvili, jämedalt riivitud kõrvits ja soodaga segatud jahu. 

Tõsta tainas puulusika abil rasvainega määritud vormi ja küpseta kesmise kuumusega ahjus tund aega.

Retsept ilmus ajalehes Terviseleht (10/2000, Aive Luigela), pildi tegi JAANIKAANT.

LISA KOMMENTAAR

jaanikaant
postitatud 10.11.2011 09:21

Väga mõnusalt mahlane karask. Saab edukalt teha ka kõrvitsapüreega riivitud kõrvitsa asemel.

2:0
postitatud 25.10.2017 15:48

Miski ei klapi... Olen nüüd 2 korda proovinud teha ja mõlemal korral jääb täitsa vedel seest (nagu shokolaadi «mudakoogi» kontsistents, mitte mure nagu pildil) kuigi ahjus 1,5 h. 200c Kas puhastamata kõrvits peaks 500g olema? Esimesel korral panin soodara asemel kogemata küpsetuspulbrit ja arvasin et seetõttu ei tulnud välja. Teist korda soodaga ja sama jama :(

Iiris
postitatud 27.10.2021 18:56

Kas selle hapupiima kogusega mitte liialdatud pole? Üks liiter?