Meega röstitud seemnemüsli

Tõeliselt tervislik hommikumüsli: seesami-, päevalille- ja kõrvitsaseemned on väärtuslikud valkude ja asendamatute omega-3-rasvhapete allikad; lisaks on seemnetes palju vitamiine ja mineraalaineid.

Kogus
750 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 dl suuri kaerahelbeid

2 dl seesamiseemneid

2 dl päevalilleseemneid

2 dl kõrvitsaseemneid

2 dl kaerakliisid või nisukliisid

2 dl linaseemneid

0.75 dl kerget oliiviõli

1-1.5 dl mett

2 dl (tšiili) rosinaid

2 dl (koorimata) mandleid

Valmistamine

Sega omavahel õli ja mesi. Kui mesi on tahke, siis kuumuta mett ja õli pidevalt segades madalal kuumusel, kuni mesi on sulanud.

Mõõda suurde kaussi kaerahelbed, kliid, seesami-, päevalille- ja linaseemned. Vala üle mee-õliseguga ja sega korralikult läbi.

Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 120-kraadises ahjus 40 minutit aeg-ajalt segades. Lisa rosinad ja mandlid ja rösti veel 10 minutit.

Lase müslil plaadil korralikult jahtuda, sest ainult siis jääb müsli krõbe.

Säilita õhukindlalt purgis.

  • Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 

Pereköögi retsept, pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.10.2010 18:39

Mulle meeldis väga,kõige parem oli maitsestamata jogurtiga:)

Ingrid
postitatud 04.05.2014 15:49

Kogus küll nii vöhe ei saa olla, kaalusin üle koostisosad ja ainuüksi nende kogusumma tuli üle 1,5 kg.

Ingrid
postitatud 04.05.2014 21:28

Kokku sain peale röstimist peaaegu kahekordse koguse retseptis mainituga võrreldes.