Täistera purukook moosiga

Nami-Nami sai proovimiseks Vilma Juubeli tordipulbrit täisterajahuga ning leidis, et see sobib hästi ühe klassikalise purukoogi valmistamiseks. Moosikihiks sobib igasugune paksemat sorti ja veidi hapukam keedis.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit täisterajahuga

2 dl vett

1 dl õli

Vahele:

5 dl hapukat paksemat õunakeedist või muud moosi

Puistesegu:

100 g täisteranisujahu

4 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

70 g võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. 

Vala Vilma Juubeli tordipulber täisteraga kaussi, lisa vesi ja õli. Sega ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga kaetud u 25x35 cm suurusega ahjuplaadile. Küpseta 10 minutit 200kraadises ahju keskosas, kuni täisterapõhi on kergelt kuldne.

Määri moos koogile.

Haki puistesegu ained noaga lõikelaual segamini, puista koogile.

Küpseta 200kraadises ahjus veel 20 minutit, kuni purukate on pealt kuldkollane.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, kes kasutas õuna-aroonia-suvikõrvitsamoosi.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 03.02.2011 15:46

väga hea!!!

Martiina
postitatud 30.06.2017 14:47

Mõnus ja kiire kook, milles saab ilusti ära kasutada mistahes moosi. Soovitan!

Jaan Lage
postitatud 05.07.2017 14:04

Võtaks ühe tüki küll :D