Keedetud kastanid

Kastaneid keedetakse Lõuna-Euroopas oktoobris-novembris. See on lihtsaim ja kiireim viis kastanite valmistamiseks.
Pea meeles, et Eesti aedades kasvav kastanipuu on seebipuuliste sugukonda kuuluv hobukastan (Aesculus hippocastanum), mis süüa ei kõlba. Otse vastupidi - ta on kogunisti mürgine. Süüa kõlbab pöögiliste sugukonda kuuluv harilik kastan (Castanea sativa), mida leidub kasvamas mujal maailmas. Seega toidutegemiseks otsige kastaneid poest, mitte aiast!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

kastaneid

vett

soola

Valmistamine

Pese kastanid ja pane suurde potti. Kata külma veega, lisa veidi soola ja kuumuta keemiseni. Keeda tugeval tulel kaane all umbes 1 tund. 

Siis nõruta, lase hetk taheneda ja koori. Kõige lihtsam on kastaneid koorida siis, kui need on veel soojad. Lõika kastanid pooleks ja pigista sisu välja. Kui vajad kastaneid "tervelt", siis lõika koor ettevaalikult lahti ja eemalda kastani ümbert. 

Nipid ja soovitused:

  • Mõned allikad soovitavad enne keetmist kastanikoore sisse terava noaga sisselõige teha - siis on seda lihtsam koorida ja ka keetmisaeg väheneb. 

Loe veel:

Pildi tegi NamI-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR