2 suurt küpset viigimarja
1 sl Gorgonzola't või muud sinihallitusjuustu
2 sl mascarpone toorjuustu või 35% rõõska koort või maitsestamata jogurtit
1 sl vedelat mett
Tee viigimarjadesse 1/3 ulatuses sügav risti-sisselõige. Pigista veidi põhjast, nii et viigimari 'avaneks'.
Keera viigimarjad kergelt fooliumisse ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni viigimarjad on soojad, aga mitte tulised.
Küpsetamise ajal suru gorgonzola läbi sõela, sega mascarpone ja vahukoore või jogurtiga.
Võta viigimarjad fooliumist välja ja aseta soojadele magustoidutaldrikutele. Täida gorgonzolakreemiga ja nirista peale mett. Serveeri.
Retsept ilmus briti ajakirjas The Sunday Times (16.11.2002, Jill Dupleix, Roast figs with gorgonzola cream). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
huvitav, väga hea
Röstitud viigimarjad gorgonzolaga