Maasika-leivakreem

Kergelt maasikamaitseline leivakreem on hea võimalus tahke rukkileiva ja veidi ebakaubanduslikuma välimusega maasikate ärakasutamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200-250 g tumedat rukkijahust leiba

1 l vett

400 g maasikaid

85 g suhkrut (1 dl)

Valmistamine

Sega tahked leivaviilud ja vesi potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni leib on pehme. Soovi korral hõõru läbi sõela. Vahusta elektrimikseriga 10 minutit, kuni vaht on õhulisem.

Puhasta maasikad, hõõru koos suhkruga katki või püreesta kannmikseris. Sega leivapudiga.

Serveeri külma piimaga.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 10.05.2014 15:17

Päris mõnus magustoit, kuigi rohkem ma enam leivakreemi blenderis ühtlaseks ei aja, vaid ikka läbi sõela. Konsistents muutus blenderis pisut nagu liimiseks. Vett panin 8 dl, isegi liiga vedel sai minu meelest.

Pille
postitatud 10.05.2014 15:20

Tiina, ma muutsin nüüd natuke sõnastust selgemaks, aga blenderisse polnud seda soovitatud pannagi. Valmistad nagu tavalist leivavahtu, ikka lihtsa vispel-mikseriga. Maasikad võid kannmikseris püreeks teha. Kas sõid kohe või jahtunult? Jahtudes peaks veel paksenema. Proovin järgmisel korral ise ka vähema veega teha igaks juhuks.

Maalt ja hobusega
postitatud 10.09.2024 10:12

See tundub hea.