Sega tahked leivaviilud ja vesi potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni leib on pehme. Soovi korral hõõru läbi sõela. Vahusta elektrimikseriga 10 minutit, kuni vaht on õhulisem.
Puhasta maasikad, hõõru koos suhkruga katki või püreesta kannmikseris. Sega leivapudiga.
Päris mõnus magustoit, kuigi rohkem ma enam leivakreemi blenderis ühtlaseks ei aja, vaid ikka läbi sõela. Konsistents muutus blenderis pisut nagu liimiseks. Vett panin 8 dl, isegi liiga vedel sai minu meelest.
Tiina, ma muutsin nüüd natuke sõnastust selgemaks, aga blenderisse polnud seda soovitatud pannagi. Valmistad nagu tavalist leivavahtu, ikka lihtsa vispel-mikseriga. Maasikad võid kannmikseris püreeks teha.
Kas sõid kohe või jahtunult? Jahtudes peaks veel paksenema. Proovin järgmisel korral ise ka vähema veega teha igaks juhuks.
Maasika-leivakreem
Kergelt maasikamaitseline leivakreem on hea võimalus tahke rukkileiva ja veidi ebakaubanduslikuma välimusega maasikate ärakasutamiseks.