Muumimamma rabarbrimõdu

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

500 g rabarbrit

500 g suhkrut

5 l vett

0.25 tl pärmi

Valmistamine

Loputa rabarbrid ja lõika tükkideks. Pane rabarbritükid puhtasse ämbrisse, mõõda peale suhkur.
Kuumuta vesi keemiseni ja kalla rabarbritele. Jahuta toatemperatuurini.
Võta tassiga jahtunud vedelikku ja lahusta selles pärm. Sega ülejäänud ainetega.
Lase mõdul toatemperatuuril järgmise päevani käärida.
Järgmisel päeval kurna jook läbi sõela, kalla pudelitesse ja vii pudelid jahedasse.
Mõdu valmib 3-4 päevaga.

Allikas: Sami Malila 'Muumimamman keittokirja' WSOY 1993
LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 25.05.2008 22:34

Nii, maitsesime ära. Tõesti on mõnusalt kosutav. Lastele on nagu limonaadi eest, suurtel lihtsalt hea juua.

Hexy
postitatud 02.07.2010 16:48

hea, aga mitte suurepärane