Porru-seenehautis kollakate või lehter-kukeseentega

Lihtne rõõsa koorega seenehautis, kus võid kasutada nii lehter-kukeseeni e. lehterkantarelle kui ka kollakaid kukeseeni. Fotol on hautises just viimased. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g lehter-kukeseeni või kollakaid kukeseeni

1 väike porru

2 sl võid

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese porru korralikult, lõika valge ja heleroheline osa viiludeks (kui on paksem porru, võid esmalt selle pikuti poolitada). Puhasta seened metsapurust. 

Kuumuta praepannil või, lisa seened ja porru ja prae kergelt läbi. Kuumuta tasasel tulel, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud. 

Serveeri niisama või krõbeda nisuleivaga või keedetud kartulite või mõne liharoa (steigid, hakk-kotletid) kõrvale. 

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 26.09.2011 20:16

Väga hea hautis! Minu arust parem kui tavalise kukeseene oma. Võib teinekordki teha.