Porru-seenehautis kollakate või lehter-kukeseentega
Lihtne rõõsa koorega seenehautis, kus võid kasutada nii lehter-kukeseeni e. lehterkantarelle kui ka kollakaid kukeseeni. Fotol on hautises just viimased.
Pese porru korralikult, lõika valge ja heleroheline osa viiludeks (kui on paksem porru, võid esmalt selle pikuti poolitada). Puhasta seened metsapurust.
Kuumuta praepannil või, lisa seened ja porru ja prae kergelt läbi. Kuumuta tasasel tulel, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud.
Serveeri niisama või krõbeda nisuleivaga või keedetud kartulite või mõne liharoa (steigid, hakk-kotletid) kõrvale.
Porru-seenehautis kollakate või lehter-kukeseentega
Lihtne rõõsa koorega seenehautis, kus võid kasutada nii lehter-kukeseeni e. lehterkantarelle kui ka kollakaid kukeseeni. Fotol on hautises just viimased.